Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Parkeerkaart voor gehandicapten gratis in Stadskanaal (en duurst in Veendam)

gehandicaptenparkeerplaats

Een gehandicaptenparkeerplaats (foto: Freepik)

REGIO – Een gehandicaptenparkeerkaart kan uitkomst bieden voor mensen met een lichamelijke beperking. Als je daar liever niet teveel voor betaalt, kun je het beste in Stadskanaal wonen en niet in Veendam. 

Dat blijkt uit een onderzoek van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ), dat de afgelopen weken uitzocht wat een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) per gemeente kost. En dat leverde de nodige verschillen op.

In Veendam betaal je  131,25 euro voor een GPK, zocht SvdJ uit. Daarmee is die gemeente  het duurst als je zo’n parkeerkaart aanschaft. In de gemeente Borger-Odoorn kost de kaart 95 euro.

Dicht bij voorzieningen parkeren

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen minder validen gratis parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen, zodat ze dicht bij de ingang van bijvoorbeeld van de supermarkt kunnen parkeren.

De belangenvereniging Ieder(in) vindt de verschillen niet uit leggen. “Als zo’n kaart krijgt, heb je hem ook echt nodig. Bijvoorbeeld om je werk te kunnen doen, onderwijs te volgen of je sociale contacten te onderhouden. Het is geen hebbedingetje. Het is noodzaak.”

In Stadskanaal kunnen mensen met een lichamelijke beperking gratis een GPK aanvragen. Daarmee is dat de enige gemeente in de provincie Groningen die geen kosten voor de parkeerkaart rekent.

Gemiddelde prijs

In Groningen is de gemiddelde prijs van een gehandicaptenparkeerkaart 100,45 euro. Dit tegenover de landelijke prijs van 105,35 euro. De duurste gemeente van het land is Heerlen. Daar betaal je 471,25 euro.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.