Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Streetart in Stadskanaal: ‘We willen de grootste openlucht galerij worden’

De onthulling van het ontwerp | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Streetart op de zijkant van een flatgebouw, na de Renneflat is het nu de beurt aan een flat aan de Utrechtselaan in Stadskanaal. Na zijn kunstwerk op de zijkant van de Renne levert kunstenaar Michel Velt opnieuw een portret van formaat. Woensdagmiddag was de officiële opening van het project. Samen met wethouder Brongers onthulde Michel het uiteindelijke ontwerp van zijn kunstwerk.

‘Het gaat redelijk goed, ik zit lekker op schema. Alleen maandag kon ik niets doen door de regen.’, aldus Michel.

Fotoshoot

Michel’s kunstwerk begint met een fotoshoot. Aan de hand daarvan maakt hij zijn ‘streetart portret’. ‘Ik fotografeerde een vriendin van mij, ook een kunstenares. Bij dit beeld vond ik dat ze een hele speciale blik had. Toen was het alleen nog een kwestie van de juiste achtergrond kiezen.’

Velt verwacht zijn kunstwerk begin volgende week helemaal af te hebben.

Gele papiertjes

De aanwezigen, bij de opening, kregen ook nog een opdracht. Ze moesten allemaal 1 woord opschrijven over wat kunst voor hen betekent. De gele briefjes met de woorden werden vervolgens op het ontwerp geplakt. ‘Ik was benieuwd naar wat kunst voor de mensen betekent’, aldus initiatiefneemster Ada Tolboom van KunstWerkT.

‘Ik heb zelf het woord ‘impact’ opgeschreven. Omdat ik hoop dat we met dit streetart project echt impact hebben op wat Stadskanaal is.’

De geplakte briefjes | Foto: Hielke Bosch/RTV1

Grootste openlucht galerie

Na dit kunstwerk aan de Utrechtselaan zullen nog twee flats, een stukje verderop, ook een eigen kunstwerk krijgen. Naast Michel Velt werken er nog vijf andere kunstenaars mee aan het project.

Er is genoeg ambitie bij de streetartists en willen dan ook nog vele kunstwerken laten volgen. ‘Uiteindelijk willen we dat de gemeente Stadskanaal de grootste openluchtgalerij van Nederland wordt’, zo vertelt Ada enthousiast.

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.