Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Plannen voor nieuwbouw achter Mfa Nieuw-Buinen

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden voor het bouwen van woningen op het perceel achter Mfa Noorderbreedte in Nieuw-Buinen. In januari vorig jaar werden de resultaten uit het dorpsbelevingsonderzoek in Nieuw-Buinen gepresenteerd. De uitkomsten lieten zien dat 37% van de ondervraagde inwoners vinden dat er onvoldoende woningaanbod is in hun omgeving. Het gaat hierbij vooral om levensloopbestendige woningen, sociale huurwoningen en woningen voor starters.

F: Google Streetview

De gemeente wil graag tegemoetkomen aan deze vraag en ziet het perceel achter Mfa Noorderbreedte als een geschikte plek voor dit plan. Met veel voorzieningen in de Mfa op loopafstand is deze locatie bij uitstek geschikt voor jonge gezinnen en ouderen. Wethouder Nynke Houwing: “Veranderende omstandigheden zorgen voor verschuivingen in de woonwensen. Bewoners die nu nog huren willen misschien graag een woning kopen. Ouderen die in een eengezinswoning wonen willen graag verhuizen naar een woning die geschikt is voor de oude dag. En jongeren kijken uit naar een zelfstandige en betaalbare woonplek. Met het bouwplan achter de mfa kunnen we in deze vraag voorzien.”

Het plan biedt nog veel ruimte voor inspraak. Dat is een bewuste keuze, want de gemeente wil dit project graag samen met de inwoners van Nieuw-Buinen invulling geven. Dorpsbelangen is daarom vertegenwoordigd in de projectgroep en roept omwonenden in Nieuw-Buinen op om mee te denken over de plannen voor dit nieuwbouwplan en de inrichting van het gebied. Wie hiervoor belangstelling heeft, kan zich aanmelden bij Dorpsbelangen. De gemeente organiseert bijeenkomsten om mee te denken en te praten om zo gezamenlijk een mooi resultaat neer te zetten met en voor de inwoners van Nieuw-Buinen.

MFA Noorderbreedte

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.