Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Knoalster Detleff nieuwe lijsttrekker 100% Groningen

De leden van 100% Groningen hebben Detleff Mellies verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Mellies nam in de verkiezing op tegen huidig raadslid Yaneth Menger. Laatstgenoemde werd fractievoorzitter na het vertrek van Marjet Woldhuis uit de politiek.

Nieuwe partij opgericht

De 32-jarige Mellies richtte bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Stadskanaal de partij Lokaal Betrokken op. Dat deed hij samen met zijn vader. Bij de herindelingsverkiezingen van de gemeente Groningen was hij vervolgens actief voor 100% Groningen. Die ervaring motiveerde hem om zich nog meer in te zetten voor de partij. Zo werd hij onder meer woordvoerder op het gebied van duurzaamheid en financiën.

Belang van lokale politiek

Volgens Mellies hebben lokale partijen een belangrijke rol in de politiek. ‘Ik heb misschien nog wel de stevigste debatten gevoerd in de eigen fractiekamer, waar we bijna altijd wel hetzelfde doel hebben maar verschillende opvattingen hebben over hoe we daar moeten komen’, zegt hij in het persbericht van zijn partij.

‘Juist het feit dat je niet in een soort echokamer zit, maar ontzettend veel moet afstemmen voordat je tot een oordeel komt, zorgt ervoor dat je geslepen voor de dag komt in de raad. We komen er iedere keer weer wijzer uit, en dat zou ik in de raad ook meer willen zien.’

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.