Direct naar de inhoud.

Peter Zwiers nieuwe lijsttrekker PvdA Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Foto: PvdA

BORGER-ODOORN – Peter Zwiers uit 2e Exloërmond is de nieuwe lijsttrekker voor de PvdA fractie in Borger-Odoorn voor de verkiezingen van 2022. Zwiers zit nu niet in de raad, maar zal de lijst volgend jaar aanvoeren.

Hij is echter geen onbekende in de politiek, zo stond hij bij de afgelopen verkiezingen op nummer 45 voor de landelijke PvdA. Daarnaast zat Zwiers tussen 2006 en 2011 al in de gemeenteraad en zit sindsdien in Provinciale Staten van Drenthe.

Den Haag

Door zijn plek op de landelijke lijst en zijn werk als statenlid heeft Zwiers ook veel contacten in Den Haag. ‘Ik heb hierdoor de laatste tijd veel problemen uit deze regio, zoals het wegvallen van voorzieningen, in Den Haag kunnen aankaarten’, zo vertelde de PvdA politicus bij het RTV1 programma 1 op Vrijdag.

Dat hij niet in de Tweede Kamer terecht kwam ziet de inwoner van 2e Exloërmond niet als een verlies. ‘Ik heb altijd de ambitie gehad om politiek te bedrijven, dichtbij de mensen. En hoe kun je dat beter doen dan als gemeenteraadslid.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-