Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Limburgse kunstenaar start binnenkort met tweede muurschildering in Stadskanaal

Het tweede kunstwerk van StreetArt Stadskanaal

De Groninger street artist Michel Velt heeft zijn kunstwerk aan de Europalaan in Stadskanaal bijna voltooid. De verf van deze eerste ‘Mooie Muur’, binnen het project van KunstwerkT Stadskanaal, is nog maar nauwelijks droog en de volgende kunstenaar Marcus Debie gaat van start met de tweede ‘Mooie Muur’. Debie is een street artist uit Limburg en werkt samen met zijn vrouw én assistente Nancy Montforts om de gevel van tweede een flat aan de Utrechtselaan in Stadskanaal te voorzien van een kunstwerk. 

Street Art Stadskanaal

Dit project ‘Street Art Stadskanaa;’ wordt georganiseerd en geïnitieerd door KunstwerkT Stadskanaal. ‘Wij willen met dit project kunst bereikbaar te maken voor iedereen, zowel voor de bewoners als de bezoekers aan deze gemeente.’, aldus de organisatie.

De initiatiefnemers hebben grootste plannen: ‘We willen de grootste openlucht galerij van Nederland worden’, zo vertelde mede-initiatiefneemster Ada Tolboom eerder aan RTV1.

Renneflat

Dit kunstproject vloeit direct voort uit het kunstproject in de sloopflat De Renne in 2020. Blikvanger van dat project was een 30 meter hoge muurschildering op één van de zijgevels. Dit kunstwerk was, net als bij de eerste flat aan de Utrechtselaan, geschilderd door Michel Velt.

Muurschildering van Michel Velt op de Renneflat (Bron: RTVNoord)

Picasso

Marcus Debie is geselecteerd door KunstwerkT voor het maken van de tweede Mooie Muur. Zijn stijl omschrijft Marcus zelf als: “Fotorealisme en surrealisme gecombineerd met de kubistische en organische vormen in een Picasso-achtige compositie.” Hij wordt voornamelijk geïnspireerd door ogen, gezichten, handen, dieren en natuur.”

Marcus zal op 12 juli met zijn kunstwerk beginnen.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.