Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwbouw in Musselkanaal: ‘Een jongensdroom in de steigers’

Johvanni Buising onthult een impressie van de woningen | Eigen foto

MUSSELKANAAL – Op de hoek van de Marktstraat en de Jan Kortstraat in Musselkanaal worden zeven nieuwe, energie neutrale woningen gebouwd. Maar wat de woningen extra speciaal maakt, is dat ze niet ontworpen zijn door een architect, maar door een stagair van de bouwonderneming, Johvanni Buising. Gisteren onthulde Johvanni, in bijzijn van vertegenwoordigers van Lefier, de Gemeente Stadskanaal en Dorpsbelangen Musselkanaal trots het bouwbord.

‘Het is een jongensdroom die uitkomt’ zo vertelt Johvanni enthousiast. Hij staat op de bouwplaats, waar zijn ontwerp nu daadwerkelijk gebouwd wordt. ‘Als kind kwam ik er tijdens het bouwen met lego achter dat ik passie heb voor het ontwerpen. En nu, 10 jaar later, hebben de legostenen plaatsgemaakt voor echte grote bouwblokken.

Stagair

Johvanni liep stage bij het bouwbedrijf van de gebr. Benus in Musselkanaal. Eigenlijk was hij stagair werkvoorbereider, maar binnen het bedrijf zagen ze al snel dat Johvanni talent had voor ontwerpen. ‘Ze gaven mij de mogelijkheid om te schetsen’, aldus de jonge ontwerper. ‘De schetsen die ik bij Benus maakte, werkte ik tijdens een vervolgstage bij Lefier verder uit met hulp van HJK Architecten en dat ontwerp is vrijwel ongewijzigd overgenomen. Ik loop apetrots hier over de bouwplaats, en dat op mijn leeftijd. Een jongensdroom die uitkomt. Heel erg gaaf!’

Lefier

De woningen worden gebouwd op de plek van het voormalige Blauwe Pand, dat een aantal jaar geleden afbrandde. Sindsdien was de locatie een open plek in het lintdorp. ‘Hierdoor moest het ontwerp wel aan bepaalde beeld- en kwaliteitseisen hebben’, aldus Peter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier. ‘En Johvanni kwam met een heel uniek ontwerp dat helemaal past binnen de structuur van ‘het lint’.’

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.