Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Avitec geeft AED aan Buinerveen en Nieuw-Buinen-West

Na verzoek van plaatselijk belang heeft Avitec infra en milieu in Nieuw-Buien ervoor gezorgd dat er een derde AED in het gebied Buinerveen/Nieuw-Buinen West is gekomen. Met deze derde AED zijn er nu voldoende AED’s in de omgeving.

F: Facebookpagina Avitec

‘In het voorjaar van 2020 is gestart met de aanvraag en we zijn blij dat het nu allemaal gerealiseerd is’, aldus Marijke Kardol van het Plaatselijk Belang. Hartveilig Borger-Odoorn stimuleert het plaatsen van zoveel mogelijk AED’s in de gemeente. ‘Bij een hartstilstand telt iedere seconde. Dat hebben we kunnen zien bij het EK Voetbal, waar door snel reanimeren het leven van de voetballer is gered.’

Het plaatsen van de AED’s alleen is niet voldoende. Er moeten ook mensen worden opgeleid die het apparaat kunnen bedienen. In februari wordt de week van de reanimatie georganiseerd. Mensen kunnen dan een opleiding volgen om te leren reanimeren en het leren omgaan met een AED. ‘We zijn Avitec bijzonder dankbaar voor hun maatschappelijke betrokkenheid en het schenken van de AED.’ 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.