Direct naar de inhoud.

‘Je leeft er zo naar uit, dit is gewoon flink balen’

  • door:
  • op:
Devin de Jonge (L) en Jesse Winter (R) van de Feestcommissie | Foto: Still RTV1

STADSKANAAL/TER-APEL – Zaterdagavond 22.00 uur, dat zou het moment zijn waarop DJ’s Devin de Jonge en Jesse Winter van de Feestcommissie het podium van het Secret Forest Festival zouden betreden. Eindelijk naar al die maanden van afgelaste boekingen, konden ze weer knallen. Maar helaas, de aangescherpte coronamaatregelen gooiden roet in het eten. 

‘Tja, er zijn natuurlijk ergere dingen in de wereld, maar we leefden hier zo naar uit. Het is gewoon flink balen’, zo vertelt Devin de Jonge in zijn studio in Ter Apel.

Barbecue

Vrijdagavond organiseerden Devin en Jesse nog een barbecue voor hun hele team. ‘We wouden ze even bedanken, dat ze ook in deze moeilijke tijd gewoon bij ons blijven, voor ons klaarstaan ook. En dan de volgende dag natuurlijk met z’n allen knallen op Secret Forest’.

Maar die vrijdagavond was ook het moment van erop of eronder voor het Knoalster festival. Kranten en nieuwssites speculeerden al volop over de nieuwe maatregelen die aangekondigd zouden worden. Nieuws waar je als organisator, artiest of bezoeker niet bepaald vrolijk van werd. Vlak voor de barbecue keek de gehele crew naar de persconferentie van demmisionair premier Rutte en minister de Jonge. En daar werd hun grootste angst werkelijkheid; Secret Forest kon niet doorgaan.

‘Dit hadden we echt niet aan zien komen’, aldus DJ Jesse Winter. ‘Dat de maatregelen aangescherpt zouden worden wel, maar op zo’n snelle sprong, dat verwacht je niet.’

‘We hebben achteraf toch nog wel een gezellige barbecue gehad’ zo vult Devin aan. ‘Maar je merkt toch dat de sfeer wat bedrukter is.’

Voorbereidingen

Ook de voorbereidingen voor hun optreden tussen de bomen van het Pagedal kunnen voorlopig weer in de kast. ‘Je bent er natuurlijk veel mee bezig’ zo vertellen ze. ‘We hadden al een anthem gemaakt, playlist en je bent er in je hoofd natuurlijk ook de hele tijd mee bezig.’

Ondanks de steeds weer terugkerende maatregelen houden ze hoop voor volgend jaar. ‘Dit jaar komt er sowieso geen Secret Forest meer, maar we hebben het volste vertrouwen in een mooie festivalzomer in 2022.’

Een stille zomer?

Voor de twee mannen van De Feestcommissie, betekenen de verscherpte maatregelen niet alleen een afgelasting van hun optreden bij Secret Forest, maar ook andere optredens kunnen geschrapt worden. ‘We hebben gisteren al snel de agenda’s bij elkaar gelegd’ zo vertelt Jesse. ‘We konden meteen al dingen doorstrepen, maar we hopen dat de optredens vanaf halverwege augustus toch door kunnen gaan.’

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-