Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rondsnuffelen in de archieven van SC Veendam? Het kan nu

Het archief van SC Veendam is openbaar gemaakt. De inhoud is op afspraak fysiek in te zien. Via de site van het Groninger Archiefnet (www.groningerarchiefnet.nl) is de inhoud te vinden. Wel moet er een afspraak gemaakt worden met de gemeente Veendam om rond te snuffelen in de historische stukken van de voetbalclub die vanaf 1954 betaald voetbal speelde.

F: RTV Noord

Ongestructureerd

In 2013 ging SC Veendam failliet. De gemeente heeft destijds de complete inventaris inclusief het archief overgenomen. Op dat moment was het archief ongestructureerd. Er is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om het vele papierwerk te ordenen. Op een aantal uitzonderingen na, vanwege wet- en regelgeving, zijn de stukken nu online beschikbaar.

Wie de archieven in z’n geheel wil doorpluizen moet er wel tijd voor nemen. Alle zaken waar je aan denkt bij een voetbalclub zijn in te zien. Het is een omvangrijk werk geworden dat uitgesplitst is in een aantal onderwerpen. Uiteraard staan er veel verslagen in van bestuursvergaderingen, begrotingen en jaarrekeningen. Daarnaast kunnen er ook stukken waaruit de problematische financiële positie in naar voren komt geraadpleegd worden.

Felicitatiebrieven

Voor de SC Veendam-fan zullen de presentatie- en wedstrijdgidsen meer aanspreken. Ook zijn er veel krantenknipsels en muziek cd’s met onder andere het clublied in het archief verwerkt. Ook het hoogtepunt in de clubhistorie komt aan bod. Zo zijn er felicitatiebrieven te lezen na eerste promotie naar de Eredivisie in 1986.

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.