Direct naar de inhoud.

Veel steun voor SFF, maar is dat genoeg…?

Nadat het demissionair kabinet gisteren in de persconferentie aangaf de festivals niet meer door mogen gaan, gaf Jeroen van Broekhoven, organisator van het Secret Forest Festival, een half uur later uitleg wat er met het Secret Forest Festival zou gaan gebeuren. Daarin zei Van Broekhoven dat hij er ‘schijt en schijtziek’ van is. De opbouw was in volle gang. ‘We waren voor 90% klaar’, zo vertelde de organisator vrijdagmiddag.

F: Marc Dol/RTV1

Inzamelingsactie in het centrum

De steun van de inwoners van Stadskanaal is erg groot. Zo hebben de winkeliers in het centrum vier containers in het centrum gezet om donaties te vragen. Als blijk van waardering kan er gedoneerd worden. ‘Jeroen van Broekhoven organiseert al jaren vele evenementen, zoals Knoalsternacht, Race to the Max, Go Sports en geeft voorlichtingen op scholen en zorgt (normaal gesproken, reeds 1,5 jaar gesloten) voor het wekelijkse vertier voor de jeugd in de regio van Stadskanaal , waar hij zich altijd met ziel en zaligheid voor inzet.’ Dat geven de winkeliers aan op hun Facebookpagina.

(artikel gaat verder onder de Facebookpost)

Daarnaast is er ook een digitale inzamelingsactie opgezet door Jeffrey Tuize. ‘Secret Forest is de laatste dag afgezegd. Steun Jeroen van Broekhoven met deze enorme klap dat de laatste dag zijn festival niet door gaat.’ Dat staat als omschrijving om de doneeractie uit te leggen. Het doel is om €20.000,- op te halen. Op zaterdagmiddag stond de teller op ruim €10.000,-.

Ook steunen ook veel bedrijven het festival. Een makelaarskantoor uit Stadskanaal geeft op de eigen  Facebookpagina aan dat een bedrag van 25 entreekaartjes over te maken om Van Broekhoven en zijn team te steunen. De makelaar roept ook andere ondernemers uit de regio op om dit voorbeeld te volgen.

Ruim 400.000 euro

Maar zijn al deze acties genoeg? Toen Jeroen van Broekhoven op zaterdagochtend het festivalterrein op liep, hing er een groot spandoek met de tekst ‘Jeroen + Crew Sterkte!! You’re Legends’. Van Broekhoven geeft aan het spandoek op het hek bij de ingang van het festival erg mooi te vinden. De grote steunbetuigingen zijn voor hem hartverwarmend, maar wat betekent het financieel?

Het Financieel Dagblad heeft uitgezocht dat er ruim €400.000,- is geïnvesteerd in het festival. Dat geld gaat door de persconferentie van vrijdagavond in rook op. Zo’n vijftig mensen werkten anderhalve week lang onafgebroken om het festival op te bouwen.

Van Broekhoven geeft in diezelfde krant aan er niks van te begrijpen. ‘Als de ziekenhuizen vol liggen dan zeg ik er niks van. Maar nu is het anders. Nu zijn de ziekenhuizen leeg. Licht- en geluidsbedrijven, horecaondernemers, zzp’ers, we gaan allemaal kapot. In Den Haag snappen ze echt niet wat dit met je doet. De politici gaan straks hun weekend in en krijgen hun salaris wel.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-