Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pas schoongeveegde stoep weer vol geveegd met troep: een verklaring

Een schoongeborstelde stoep. Het onkruid ligt nu in de zojuist schoongeveegde goot. Foto: RTV1/Jan Venema

MUSSELKANAAL – Aanwonenden van de Schoolkade in Musselkanaal keken deze week vreemd op toen de pas schoonveegde goot langs het trottoir een paar dag later weer vol lag met troep: onkruid dat met een grote borstelmachine van het trottoir was geveegd.

Aanvankelijk was er louter waardering voor de schoonmaakactie die een keurig gereinigde goot opleverde. Maar de waardering sloeg bij een aantal Musselkanaalsters om in verbazing toen enkele dagen later het trottoir met een zware machine van het onkruid werd ontdaan. Nu zag de stoep er weliswaar uit om door een ringetje te halen. Maar de goot lag wel weer vol onkruid. Was het niet logischer geweest om eerst het trottoir onkruidvrij te maken en daarna de goot schoon te vegen? Zo vroeg men zich af aan de Schoolkade.

Een deskundige, werkzaam in de stoep- en gootreiniging, komt echter met een uitleg: ‘Waarschijnlijk is de goot eerst schoongeveegd om steentjes, papier, plastic en ander restafval weg te halen. Als dat samen met het onkruid bij elkaar was geveegd, was het niet meer te composteren geweest. Nu het onkruid in een schone goot terecht is gekomen, kan het wel worden gecomposteerd als het wordt opgeveegd. Waarschijnlijk volgt er binnenkort nog een veegbeurt voor de goot.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.