Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veenkoloniën nog steeds laag met nieuwe coronagevallen

REGIO – De Veenkoloniën scoren nog steeds laag als het gaat om het aantal nieuwe coronabesmettingen. In de provincie Groningen zijn 665 nieuwe gevallen gemeld. Slechts 16 daarvan kwam uit de gemeenten Pekela, Stadskanaal en Veendam. In Drenthe waren er 142 nieuwe besmettingen. Daarvan kwamen er 12 uit de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze.

In de Groninger Veenkoloniën is Pekela de ‘schoonste’ gemeente. Er is geen enkele nieuwe besmetting gemeld. De gemeente Stadskanaal komt op de tweede plek met vier gevallen. In Veendam meldt het RIVM 12 nieuwe besmettingen. In de Drentse Veenkoloniën heeft het RIVM drie gevallen uit Borger-Odoorn gemeld gekregen en negen uit Aa en Hunze.

In de provincie Groningen zijn geen mensen opgenomen in het ziekenhuis of overleden. In Drenthe is een persoon in het ziekenhuis opgenomen. Het RIVM meldt ook in deze provincie geen nieuwe sterfgevallen.

Toch maakt het RIVM zich zorgen. De afgelopen week zijn er landelijk ruim 39.000 mensen positief getest. een week eerder waren dat er nog geen 6.000. Dat betekent dat in een enkele week tijd het aantal nieuwe coronagevallen meer dan zes keer zoveel is geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.