Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bandenprikker Nieuwe Pekela slaat weer toe

Foto: M. Dol – RTV1

NIEUWE PEKELA – ‘De bandenprikker’ heeft weer toegeslagen in Nieuwe Pekela. Maandagochtend ontdekten tientallen autobezitters een of meer platte banden onder hun voertuig.

De prikker is actief  geweest in onder meer de Prunuslaan bij het ouderencomplex De Meyborgh en de Acacialaan. De politie heeft de zaak in onderzoek, maar heeft er nog geen mededelingen over gedaan.

In april van dit jaar zijn ook al eens zo’n vijftig auto’s het doelwit geworden van de bandenprikker. Die was toen eveneens actief aan de Prunuslaan, maar ook aan de Seringenlaan, de Berkenlaan en de Goudenregenlaan. Een buurtbewoner betrapte de bandenprikker op heterdaad en belde de politie. Die arresteerde een 58-jarige inwoner van Pekela.

Zelfde dader?
Of het nu om dezelfde persoon gaat, is overigens volstrekt onduidelijk. De in april aangehouden man gebruikte een accuboormachine om te banden kapot te maken. De bandenprikker die in de nacht van zondag op maandag actief is geweest, lijkt gebruik te hebben gemaakt van een mes of een ander scherp voorwerp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.