Direct naar de inhoud.

500ste pleziervaartuig vaart Veendam binnen : “Es ist wunderbar”

VEENDAM – Dinsdagmiddag voer het 500ste pleziervaartuig van dit seizoen Veendam binnen. Bernd en Elke Küken uit het Duitse Oranienburg waren de gelukkigen.

veendam haven Schmaal
Traditiegetrouw een ‘Schnaps’ bij het aan boord gaan (foto: Ariënne Dozeman)

Wethouder Henk Jan Schmaal verwelkomde het stel in de haven aan de Molenstreek met een tas vol dingen die te maken hebben met Veendam. ‘We doen dit omdat we het belangrijk vinden dat de vaarrecreatie in dit gebied Veendam onder de aandacht komt’, aldus Schmaal.

veendam haven
Elke en Bernd Küken (foto: Ariënne Dozeman)
27 bruggen in vijf kilometer

‘Veendam kent een uniek stukje met 27 bruggen in vijf kilometer, dat zie je eigenlijk nergens’, vertelt de Wethouder. De Duitse vaarrecreanten waren dan ook ‘begeistert‘ hoe goed het draaien van deze bruggen op elkaar ingespeeld is. ‘We konden rustig doorvaren, en het is ook nog eens gratis.’

Al eerder bezochten Elke en Bernd Nederland per boot, maar nooit eerder de provincie Groningen. En dit was ook nog eens het eerste jaar dat ze geen boot hadden gehuurd, maar met hun eigen boot op stap waren.

veendam haven
Elke Küken (foto: Ariënne Dozeman)

Zo’n ontvangst hadden ze natuurlijk nooit verwacht. ‘Elke brugwachter scheen te weten dat wij de 500ste waren en riep ons toe. Overal langs de kant werden we gefotografeerd.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-