Direct naar de inhoud.

Minder besmettingen in Veendam, meer in Borger-Odoorn en Stadskanaal blijft stabiel

  • door:
  • op:

In de gemeente Stadskanaal zijn er sinds donderdagochtend 6 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. In Borger-Odoorn is dit 5 en in Veendam 3.  Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. 

Het aantal besmettingen daalde in Veendam fors. Gisteren werden daar nog 13 besmettingen geconstateerd tegenover de 3 van vandaag. In Borger-Odoorn is een lichte stijging te zien. Daar waren gisteren 3 besmettingen en nu 5. Stadskanaal bleef stabiel met zes. Dit was een een dag eerder ook het geval. Er waren in de drie gemeentes geen sterfgevallen of nieuwe ziekenhuisopnames door het het coronavirus.

Testcapaciteit

Vermoedelijk komt het lage aantal besmettingen in Stadskanaal en Veendam voort uit een tekort aan capaciteit bij laboratoria die de GGD Groningen inzet bij de verwerking van de testen. In de afgelopen dagen moesten mensen soms langer dan twee dagen wachten op hun testuitslag. De GGD verwacht dat het de komende dagen extra testen kan verwerken, waardoor de uitslagen van vrijdag zullen worden verrekend in de komende paar dagen.

Landelijk vond de GGD 11.363 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. 54 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis vanwege het coronavirus, waarvan vijf op een IC. Het RIVM registreerde twee overlijdens door COVID-19. Donderdag meldde het RIVM nog drie overlijdens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-