Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zandzakkenvullers Hunze en Aa’s hebben de klus in Limburg geklaard

Foto: Waterschap Hunze en Aa’s

REGIO – De hulpverleners van waterschap Hunze en Aa’s hebben de afgelopen dagen tienduizenden zandzakken gevuld om het wateroverlast in Limburg tegen te gaan. Ze hebben inmiddels hun belangrijke werk afgemaakt en keren vandaag weer terug naar het hoge noorden. 

Sinds vrijdag hebben de machines van het waterschap bijna non-stop gedraaid. Van alle zakken die met de machines zijn gevuld, liggen er nu nog ruim 15.000 op voorraad. Met deze buffer kunnen de Limburgers voorlopig vooruit.

Calamiteitencoördinator

Ook voor calamiteitencoördinator Wilco Reefman van het Gronings-Drentse waterschap zit het werk er na vandaag op. Hij vertrekt zondagavond weer terug naar huis. Waterschap Limburg heeft zelf drie coördinatoren die het vanaf nu zonder hulp aan kunnen.

Dijkinspecteurs

Toch gaat nog niet iedereen van het waterschap terug naar huis. Voor de dijkinspecteurs van Hunze en Aa’s blijft voorlopig nog genoeg te doen in het Zuiden. Er reist vandaag zelfs een nieuwe ploeg dijkinspecteurs naar Limburg toe, om daar de kwetsbare dijken in de gaten te houden.

‘Het is hier nog steeds kantje boord. Het water staat heel hoog tegen de dijken aan’, vertelt dijkinspecteur Henk van Norel aan RTV Noord. ‘Ik heb niet het volledige overzicht, maar de dijken die wij gezien hebben, zijn wel onder controle.’

 

 

 

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.