Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Klijndijkse Stam verliest eerste wedstrijd op Olympische Spelen

Om 5 uur in de ochtend, Nederlandse tijd, begon de Klijndijkse Katja Stam samen met haar teamgenoot Raïscha Schoon aan haar eerste wedstrijd op de Olympische Spelen. Eigenlijk waren de blikken van Stam en haar teamgenote Raissa Schoon op de Spelen in Parijs in 2024 gericht. De eerste uitdager van het Nederlandse team zijn de wereldkampioenen uit Canada, Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes.

In de eerste set liep het lang gelijk op. Tot de 10-10 was het spannend wie er een punt verdiende tijdens de wedstrijd. Na de 10-10 liepen de Canadezen uit naar een voorsprong van 10-14. Daarna hielden de canadezen hun vier punten voorsprong tot het einde. De Nederlanders verloren de eerste set van de wereldkampioenen met 21-16.

Ook in de tweede set pakten de wereldkampioenen het eerste punt van de set. Na een goede aanval en een goed block door Katja Stam kwamen de Nederlanders op voorsprong in de tweede set met 2-1. Na een paar sterke opslagen kwamen de Canadezen weer op voorsprong met 3-6. Daarna kwamen de Nederlanders sterk terug  en kwam het met 9-9 weer gelijk te staan, maar het mocht niet baten, want na een paar minuten stonden Pavan en Humana-Paredes alweer voor met 12-16.

Na een succesvolle challenge van de Canadezen was de uitslag bekend. Uiteindelijk verloren ze de tweede set met 14-21. De jonge dames kwamen te kort tegen de wereldkampioenen.

Morgen zijn de dames vrij van wedstrijden. Maandag om 14 uur Nederlandse tijd spelen de dames een wedstrijd tegen de Zwitserse dames Anouk Vergé-Dépré en Joana Heidrich. Ook dat wordt geen makkelijke wedstrijd, want zij zijn regerend Europees kampioen.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.