Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Regen en onweer dit weekend, kans op hagel

.

REGIO – Wie dit weekend op pad gaat moet rekening houden met pitte regen- en onweersbuien, waarbij er kans is op hagel. Op de weg kan het tijdens een bui glad worden door oude olieresten. Zaterdagavond worden vooral in het oosten en noorden buien verwacht. Zondag is overal in het kans op  neerslag.

In de noordelijke provincies blijft de zon eerst nog flink schijnen. De bewolking neemt pas vanmiddag geleidelijk toe. Aan het eind van de middag komen in het oosten van het land stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. De temperatuur stijgt naar waarden rond 25 graden en door de hoge luchtvochtigheid voelt het broeierig warm en klam aan.

De regen- en onweersbuien trekken zaterdagavond over het noorden van het land naar het noordwesten. In de nacht is er nog kans op buien met onweer. Het koelt af naar 15 tot 17 graden.

Zondag zijn er perioden met zon, maar in de middag komen verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Dit kunnen stevige buien zijn met kans op hagel en lokaal veel regenwater in korte tijd. Het best is om de radar in de gaten te houden. De zuidenwind is zwak tot matig en het wordt rond 26 graden in het oosten.

Bron: Weeronline.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.