Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

9 nieuwe besmettingen; Daling in Stadskanaal zet door

In de gemeentes Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn heeft de GGD sinds zondagochtend 9 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte.

In de gemeente Veendam zijn er vijf nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat zijn er net zoveel als er gisteren gemeld zijn. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld in de gemeente Veendam. De laatste keer dat er een ziekenhuisopname gemeld is, was op 21 juni.

In de gemeente Stadskanaal is er 1 nieuwe besmetting bijgekomen in de afgelopen 24 uur. Sinds 23 juli is er een flinke daling te zien in deze gemeente. Op 23 juli waren er 11 besmettingen. Een dag later waren er 4 nieuwe besmettingen. Gisteren waren er 2 nieuwe besmettingen gemeld. Net als in de gemeente Veendam is er in de gemeente Stadskanaal ook geen nieuwe ziekenhuisopname bijgekomen. De laatste ziekenhuisopname uit de gemeente Stadskanaal was op 20 juli.

In de gemeente Borger-Odoorn waren er 3 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat ligt hoger dan het weekgemiddelde in de gemeente. In de gemeente Borger-Odoorn zijn er ook geen nieuwe ziekenhuisopnames bijgekomen. De gemeente Borger-Odoorn heeft de laagste cijfers van de drie genoemde gemeenten.

De provincie Drenthe is samen met de provincie Zeeland als enige provincie nog in risiconiveau 3, dat bekend staat als ‘ernstig’. De provincie Groningen zit net als 9 andere gemeenten in risicogroep 4, dat bekend staat als ‘zeer ernstig’

 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.