Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Boerenrockfestival gaat niet door: ‘Een verschrikkelijke klap’

Het Boerenrockfestival gaat ook dit jaar niet door. Het kabinet heeft vanmiddag bekend gemaakt dat er een grote streep door de festivalzomer van 2021 komt. In de persconferentie op 9 juli werd aangegeven dat de festivalzomer in ieder geval tot 13 augustus niet door kon gaan. Het Boerenrockfestival in Drouwenermond zou 6 dagen later plaatsvinden, namelijk van 19 tot en met 22 augustus. ‘Een verschrikkelijke klap’ noemt de organisatie van het Boerenorckfestival het besluit.

F: Facebook Boerenrockfestival

Zekerheid voor organisatoren

Door de persconferentie van vanmiddag is er meer duidelijkheid voor de organisatoren van het festival. ‘Daar hebben we ook op aangedrongen bij de overheid. Samen met onder andere Lowlands en andere festivals wilden we zekerheid hebben voordat de opbouw van het festival zou gaan beginnen’, aldus organisator Bjorn van der Veen tegen RTV1.

Geen alternatieven

De organisatie heeft besloten om er geen 1 daags festival van te maken, omdat de beleving van het festival dan weg gaat. De kaarten van dit jaar blijven geldig voor volgend jaar. ‘We hopen dat de bezoekers ons blijven steunen. Mensen die al tickets hadden gekocht, kunnen hun geld terugkrijgen als ze dat willen.’

Ook was de keuze om het festival te verplaatsen naar verderop in het jaar snel gemaakt. ‘We verplaatsen het festival niet naar elders in het jaar. Dan zijn er ook weer evenementen gepland..’

Op Facebook werd vanaf de persconferentie in juli geroepen om het Gruwelijk Boergondisch Terras weer in leven te blazen. Dat organiseerde de Boerenrockers vorig jaar als alternatief in de coronazomer van 2020. ‘We doen niet opnieuw een terras. We kregen alleen maar positieve reacties, maar het is erg zwaar. Het is dertien weken hard werken.’

De organisatie heeft nog wel een financiële buffer, mede doordat het Gruwelijk Boergondisch Terras geen winst of verlies heeft geleden. Wel is er nog een beetje staatssteun nodig om de klap op te vangen.

Boerenrockfestival 2022

Voor volgend jaar worden de eerste plannen binnenkort weer gesmeden. ‘We hadden voor de editie van 2020 het festival een stapje groter gemaakt ten opzichte van het festival in 2019. Dus je kan wat groots verwachten in 2022.’ Het festival zal dan vier dagen gaan duren in augustus, namelijk van 18 tot en met 22 augustus 2022.

 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.