Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Donar haalt Veendamse Mark Roorda bij eerste selectie

Donar heeft Mark Roorda (18) vanuit de U22 overgeheveld naar de eerste selectie. De in Veendam woonachtige forward/center was de afgelopen jaren actief in de jeugd bij de Groningse basketbalclub. Roorda werd geboren op 20 november 2002. De 1.98 meter lange Veendammer speelt meestal op de power forward-positie maar was in U22 ook regelmatig inzetbaar als center.

F: Facebook Donar
Bewerking RTV1

Harde werker

‘Ik zie mezelf als een stretch big met een goed schot. Daarnaast ben ik op het veld een harde werker en een teamspeler’, aldus Roorda, die afgelopen jaar begon met een rechtenstudie aan de RUG. Roorda: ‘Ik vind het vooral echt fantastisch om te leren, en om stappen te maken zowel in als buiten het veld. Ik denk dat ik komend jaar zeker veel kan gaan leren, daar heb ik dan ook erg veel zin in.’

Groot talent

Donar-coach Matthew Otten noemt Roorda een groot talent. ‘Na diverse gesprekken met Martin de Vries en Pete Miller is duidelijk geworden dat hij prima past in het beeld dat we hebben van een opleidingsspeler. Het is voor hem als achttienjarige een grote uitdaging om in het eerste team te spelen.

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.