Direct naar de inhoud.

Stam/Schoon verspelen winst tegen Europees Kampioen

Om 14 uur Nederlandse tijd speelden de Nederlandse Katja Schoon uit Klijndijk en Raïscha Schoon uit Werkendam een beachvolleybalwedstrijd tegen de Zwitserse Anouk Vergé-Dépré en Joana Heidrich. Zij zijn de huidige Europees Kampioenen. Pas sinds maart van dit jaar vormen de Nederlandse dames een duo. Ze moeten de wedstrijd winnen om nog kans te hebben op een vervolgstap op deze Olympische Spelen. 

In de eerste set stond het een sterke opslagserie voor de Zwitsersen 4-1. Daarna kwamen de Nederlandse dames weer gelijk te staan door een sterk block van de Klijndijkse Katja Stam en door eigen fouten van de Zwitsersen, waardoor de stand op 4-4 kwam te staan. Daarna gaat het hard. De Europees Kampioenen pakken een voorsprong van 9-5, waardoor de Nederlandse dames een grote achterstand moesten wegwerken om de zet nog te gaan winnen. Door een sterk staaltje beachvolleybal te laten zien komen Stam en Schoon toch terug naar 11-10.

Na de technische Time-Out, die altijd na 21 gespeelde punten komt, begonnen Katja Stam en Raïscha Schoon sterk, waardoor de stand weer de Nederlanders voor stonden met 11-12. Daarna blockt de Klijndijkse Stam wel 2 keer achter elkaar de Europees Kampioenen af. Daardoor werd het 11-14. Door de mentale tik die Stam en Schoon uitdeelden werd het zichtbaar moeilijke voor de Zwitserse dames. Ze maakten veel fouten, waarvan de Nederlandse dames profiteerden. Katja en Raïscha kregen hun setpoints op 15-20. De Zwitserse dames maakten 5 punten achter elkaar waardoor het 20-20 werd. De Zwitserse vrouwen kregen het laatste punt cadeau, omdat de Nederlandse Raïscha Schoon de laatste bal uit speelde. Daardoor verloren de Nederlandse dames met 22-20.

F: Instagram BeachvolleybalNL

De tweede set begonnen de oranje dames sterk met een 1-3 voorsprong. Tijdens een vroege Time-Out van de Zwitserse dames kwamen de Nederlandse dames tot de conclusie dat er veel werd gekeken naar de Drentse Stam. Door sterk spel van beide teams stond het halverwege de technische Time-Out 5-7 voor de Nederlanders. Het spel liep gelijk op tot de technische Time-Out en die begon met een stand van 11-10.

De Nederlandse dames vervolgen de set, net als in de eerste set, ook in de tweede set met een achterstand. Na twee sterke punten van Nederland staat het weer gelijk met 12-12. Zwitserland liep uit naar 15-13, maar door Nederlandse strijd komen Stam en Schoon voor met 15-16. Uiteindelijk krijgen se Zwitserse vrouwen een matchpoint op 20-17. Ze winnen de wedstrijd met 21-18.

Donderdag om 8 uur Nederlandse tijd spelen de Nederlandse dames opnieuw. Als ze die winnen, kunnen ze naar de tussenronde gaan om alsnog door te gaan op de Olympische Spelen. Ze spelen dan tegen het Duitse team Karla Borger en Julia Sude

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-