Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hoeveel eerste coronaprikken zijn er gezet in de regio?

(Archieffoto) Foto: Treant

REGIO – In heel Nederland zijn inmiddels al meer dan 20 miljoen prikken gezet tegen het coronavirus. Uit cijfers van het van CIMS, het Covid-vaccinatie Informatie- en Monitoringssysteem van het RIVM, blijkt dat tussen de 90 en 94% van de 65+’ers in onze regio inmiddels al een eerste prik hebben gekregen.

In de leeftijdsgroep 45-64 jaar is binnen onze regio een verschil te zien. Zo hebben 85 tot 89% van de mensen binnen deze leeftijdsgroep in Veendam en Borger-Odoorn al een eerste vaccinatie gekregen. In Stadskanaal ligt dit percentage lager, namelijk tussen de 75 en 84%.

Jongere

Het percentage prikken in de leeftijdsgroep 25-44 jaar ligt in de regio wel gelijk. Tussen de 60 en 74% van de mensen binnen deze leeftijdsgroep hebben een eerste prik gekregen.

Bekijk alle cijfers over de eerste coronaprikken in Nederland per gemeente hier.

Rijksvaccinatieprogramma

Volgens het RIVM ligt de opkomst voor de coronavaccinatie, als je kijkt naar de verspreiding over het land, iets hoger dan gemiddeld in het oosten en in het zuiden. Dit geldt alleen niet voor Zeeland. Dit is volgens het RIVM te vergelijken met de opkomst voor het Rijksvaccinatieprogramma, waar inentingen voor kinderziektes onder vallen: in grote steden en gemeenten in de Biblebelt geldt ook daarvoor een lagere opkomst.

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.