Direct naar de inhoud.

Easytoys over Ever Given debacle: ‘Een miljoenenstrop’

Rechten: Hielke Bosch/RTV1

Erotiekgigant Easytoys in Veendam is blij dat het schip Ever Given eindelijk aankomt in Rotterdam. Het schip is in het nieuws gekomen als blokkeerschip, omdat het schip klem lag in het Suezkanaal bij Egypte. Na vier maanden vertraging is het schip vanochtend aangekomen in de haven bij Rotterdam.

De Ever Given blokkeerde zes dagen lang het Suezkanaal, waardoor zo’n 400 vrachtschepen niet verder konden varen. De autoriteiten schatten de totale schade op 1 miljard dollar, wat zo’n 850 miljoen euro is. Na veel juridische gesprekken mocht het schip op 7 juli weer verder varen.

Erotiekgingant Easytoys had twee containers vol met seksspeeltjes op het schip staan. Er zitten meer dan 50.000 stuks van het volwassen speelgoed in een container. Daarnaast had het bedrijf ook nog containers op schepen die om moesten varen door Ever Given. Deze vrachtschepen moesten om Afrika heen varen en kwamen daardoor later aan in de haven van Rotterdam.

Een woordvoerster van het erotiekbedrijf geeft aan bij DvhN dat er dit jaar meer dan een miljoen extra aan transport is uitgegeven. Daarnaast loopt het bedrijf ook vertraging op door containers die in China te laat vertrekken. ‘Deze goederen komen veel later binnen dan verwacht en hierdoor hebben we veel nee-verkoop van producten uit ons assortiment.’ Het bedrijf noemt het debacle met het grote vrachtschip dan ook een  miljoenenstrop voor het bedrijf in Veendam.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-