Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Henk Grol grijpt ondanks knappe zeges net naast medaille in allerlaatste wedstrijd

F: Instagram Henk Grol

Judoka Henk Grol (36) heeft zijn carrière net niet af kunnen sluiten met een medaille tijdens de olympische landenwedstrijd, een nieuw onderdeel, in Tokio. De wedstrijd om het brons tegen Duitsland werd met 4-2 verloren. De oud-Veendammer liet zich nog één keer goed zien.

Nederland begon het toernooi met een zege op Oezbekistan in de achtste finales. Daarin verloor Grol opnieuw, en op vergelijkbare wijze, van Bekmurod Oltiboev op ippon. Vrijdag in de klasse +100 gebeurde dat na 25 seconden, deze keer duurde het niet langer dan 19 seconden.

Revanche Grol

Maar Grol nam revanche. Na zes partijen was de stand 3-3, waardoor er een beslissende golden-score-wedstrijd volgde (elke score betekent direct einde wedstrijd). Loting wees uit dat Grol voor de derde keer deze Spelen de tatami op moest tegen Oltibojev.

Het lukte beide judoka’s daarin niet met een techniek te winnen, dus werd het duel op straffen beslist. Grol kreeg zelf twee straffen, maar na vier minuten stond Oltibojev op drie, waardoor Nederland doorging.

Grol pakt opnieuw beslissend punt

Vervolgens schakelde Nederland in de kwartfinales Brazilië uit. Grol zorgde in dat duel opnieuw voor het beslissende punt. Hij won op straffen van de Braziliaanse reus Rafael Silva, waardoor Nederland op 4-2 kwam en geplaatst was voor de halve finale.

Frankrijk was daarin vervolgens veel te sterk voor de Nederlandse ploeg: 4-0. Tornike Tsjakadoea, Sanne van Dijke, Noël van ’t End en Guusje Steenhuis verloren hun partijen, waardoor Michael Korrel en Sanne Verhagen niet meer in actie hoefden te komen. Grol kreeg na drie partijen rust.

Partij om brons

In de wedstrijd om het brons tegen Duitsland deed Grol opnieuw goede zaken. Hij won zijn partij binnen twee minuten op ippon van Karl-Richard Frey. Eerder had Van Dijke haar partij ook al gewonnen. Toch was dat niet voldoende voor een medaille, want Van ’t End, Steenhuis en Tsjakadoea verloren hun partij.

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.