Direct naar de inhoud.

Familie schrijft ode aan judoka Henk Grol: ‘Je bent onze grote held’

  • door:
  • op:
F: Instagram Henk Grol

VEENDAM/TOKIO – De familie van judoka Henk Grol (36) heeft na zijn laatste toernooi in Tokio een ode aan hem geschreven op sociale media. Grol wist zijn carrière gisteren helaas niet met een medaille af te sluiten. De oud-Veendammer verloor  de wedstrijd om het brons tegen Duitsland werd met 4-2.

‘Voor de familie is de laatste week een vreselijke rollercoaster geweest. Er zijn onwijs veel tranen gevloeid, want de mentale klap van gisteren is niet niks’, zo schrijft zijn zus Carla. Afgelopen nacht geen minuut geslapen’, vervolgt ze. ‘Maar toch je ballen uit je broek judoën vandaag voor het team en je laatste 3 wedstrijden van je carrière winnend afsluiten. Hieruit blijkt maar weer uit wat voor hout jij gesneden bent!’

Leven zonder judo

De Olympische Spelen in Tokio was het laatste toernooi voor de 36-jarige Henk Grol. ‘Ik kijk uit naar een nieuw leven zonder judo.’ Het lichaam van Grol wil niet meer. ‘Ik heb veel fysieke klachten. Op meerdere plekken en dat gaat ook niet meer over. Niemand wint van de tijd, ik ook niet.’

Zijn zus schrijft in haar ode dat haar broer, na zijn lange loopbaan, vooral trots moet zijn op zichzelf. ‘want verdorie wat ben je een groot sportman. De afgelopen jaren waren zo onwijs heftig en continu won je de strijd met jezelf. Om dit van dichtbij mee te mogen maken was onwijs mooi en ook moeilijk om te zien. Alles, maar dan ook echt alles stond in het teken van judo.’

TeamNL

Zus Carla, tevens zelf ook oud-judoka, bedankt in haar verhaal ook TeamNL. ‘Wat hebben jullie allemaal gestreden voor die bronzen medaille en wat was het jullie gegund.’

H.E.T. I.S. G.O.E.D Z.O

De familie sluit hun ode aan Henk af met de woorden: ‘Lieve Henk, wij als familie zijn onwijs trots op jou. Je bent onze grote held en wat heb je ons 31 jaar laten genieten.

BEDANKT❤️

H.E.T. I.S. G.O.E.D Z.O.’

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal