Direct naar de inhoud.

Nieuwe campagne tegen gevaarlijk inhalen op N34

  • door:
  • op:
Een dubbele doorgetrokken middenstreep bij Odoorn. Nooit inhalen dus. Foto: Google Streetview

BORGER-ODOORN – De provincie Drenthe gaat campagne voeren tegen gevaarlijk inhalen op delen van de N34, de autoweg tussen Emmen en Groningen. De campagne ‘Kalm aan, vlot verder’ wordt zowel online als offline gehouden. Onderdeel van het offline gedeelte zijn mottoborden langs de weg.

Op  de gevaarlijke delen van de N34 is inhalen verboden. Toch zijn er verkeersdeelnemers die de gok wagen als het verkeer voor hen in hun ogen te langzaam gaat. Ook lijkt het voor veel weggebruikers onduidelijk te zijn waar inhaalverboden gelden. In het verleden heeft dat al vaak tot tragische ongevallen geleid. Centrale boodschap van de campagne is: Haal alleen in waar dat mag en veilig kan.

Weggebruikers krijgen concrete tips waar en hoe ze veilig kunnen inhalen. De middenstreep op de weg moet duidelijkheid geven over waar je wel en niet mag inhalen. De provinciale wegen kennen drie versies van die middenstreep. Waar een onderbroken dubbele middenstreep is, mag worden ingehaald. Mits het verkeer dat toelaat. Wie langs een doorgetrokken dubbele middenstreep rijdt, mag daar niet inhalen. Bij een middenstreep die aan de ene kant doorgetrokken is en aan de andere kant onderbroken, mag het verkeer aan de onderbroken kant van de streep inhalen. Het verkeer aan de andere kant mag dat niet.

De campagne wordt overigens ook uitgerold voor de provinciale wegen N381 (Emmen-Drachten) en N391 (Emmen-Ter Apel). Meer informatie over de campagne is te vinden op de website van de provincie Drenthe.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal