Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mens en paard nemen het weer tegen elkaar op in Onstwedde

ONSTWEDDE – Ride & Run beleeft op zaterdag 4 september een nieuwe editie. Het wordt de zesde keer dat menselijke hardlopers en combinaties van paard en ruiter het tegen elkaar opnemen. In aangepaste vorm weliswaar, want de organiserende manege De Driesporen in Onstwedde wil de coronamaatregelen in acht nemen.

Het evenement heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een fotogeniek spektakel. Langs het onverharde parcours in en rond Onstwedde zijn door omstanders bijzondere foto’s te maken en filmpjes op te nemen van menselijke hardlopers en paard/ruitercombinaties die gezamenlijk een tracé in een mooie omgeving afleggen.

Maar ook voor de deelnemers is dit een bijzonder evenement. Normaal betreden hardlopers alleen met menselijke competitie het strijdveld. Voor rijdier en ruiter/amazone geldt hetzelfde: ze binden normaliter alleen de strijd aan met andere combinaties. Ride & Run combineert beide disciplines. Wat de deelnemers bindt, is de beleving van de natuur, de lichamelijke uitdaging en de mentale ontspanning.

Vaak melden hardlopers en hippische combinaties zich gezamenlijk aan. Maar wie geen ‘renpartner’ heeft kan zich ook aanmelden. De Driesporen doet dan z’n best om wedstrijd-combi’s samen te stellen.

Kijk voor meer informatie op de website van het evenement.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.