Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Klijndijkse Stam pakt zilver op eerste EK

F: Instagram BeachvolleybalNL

De Klijndijkse Katja Stam en haar teamgenote Raïscha Schoon hebben de finale aan het begin van de avond met 2-0 verloren van de Zwitserse dames. De Zwitsersen waren in twee sets te sterk en trokken daardoor de wedstrijd naar hen toe. Op hun eerste Europees Kampioenschap van de senioren is het ondanks de verloren finale een bijzondere prestatie om zilver te pakken.

In de eerste set ging het al snel gelijk op tot 9-9. Daarna liepen de Zwitserse dames uit. Bij 12-16 kwam er een kleine blessure naar boven bij de Klijndijkse. Daardoor werd er met veel druk gespeeld richting haar. Daarnaast maakten de Zwitserse dames weinig fouten. Na een serie sterke blocks van de Klijndijkse Stam kwamen de Nederlanders terug naar 15-18. Uiteindelijk kregen de Zwitsersen een setpoint op 15-20 en deze pakten ze gelijk, waardoor de Nederlanders verloren met 15-21.

In de tweede set ging het sterke spel van Zwitserland verder en stond het al snel 1-5. Alles ging goed voor de Zwitserse dames in de tweede set. Daarnaast maakten de Nederlandse dames hun eigen punten niet af, waardoor de tegenstander veel kansen kregen. De Nederlandse dames kwamen kort terug tot 5-10, maar daarna kregen de Zwitsersen een matchpoint op 11-20. Ze wonnen de set, en daardoor ook de wedstrijd, met 12-21.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.