Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stam en Schoon winnen in halve finale van oud-Europees Kampioenen

F: Instagram BeachvolleybalNL

Katja Stam uit Klijndijk en haar teamgenote Raïscha Schoon hebben in de halve finale op het EK in Wenen een spannende wedstrijd met 2-1 gewonnen van de oud-Europees Kampioenen. Een bijzonder toernooi, want dit is het eerste Europees Kampioenschap waar ze aan meedoen in de categorie senioren. Vanavond zullen ze om 17.45 uur spelen om het goud.

In de eerste set wonnen de dames met 21-15. De Letten sloegen veel opslagen uit en de Nederlanders speelden erg sterk. In de tweede set waren het juist de Letten die aan het langste eind trokken en de set wonnen met 15-21.

Daardoor moest er een derde beslissende set komen. In de derde set bleven de nederlanders tot 9-9 elke keer voorstaan, maar vanaf die stand kwamen juist de Letten weer voorbij de Nederlanders, waardoor het 10-11 kwam te staan. Na sterk spel van de jonge Nederlanders kwamen ze weer op voorsprong met 12-11. Een cruciaal moment in de wedstrijd. De dames kwamen op matchpoint op 14-112. Met een block van Katja Stam was de wedstrijd gespeeld.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.