Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bouw nieuwe McDonalds Stadskanaal officieel begonnen: ‘Ik ben enorm opgetogen’

Foto: Jelmer Wijnstra/RTV1

Zeven maanden na de fatale brand, die het fastfoodrestaurant McDonalds in Stadskanaal tot de grond toe in de as legde, is de bouw van het nieuwe restaurant officieel begonnen. Burgemeester Klaas Sloots onthulde samen met franchisenemer André Berendsen het bouwbord.

Brand

In de ochtend van 5 januari brak er ’s nachts in de keuken van het restaurant brand uit. Het vuur greep razendsnel om zich heen. De brandweer kon dan ook niet voorkomen dat het pand volledig afbrandde.

In de maanden na de brand hadden snackliefhebbers in de Veenkoloniën maar één grote vraag, of en zo ja wanneer komt er een nieuwe Mc?

Bouwbord

Vandaag werd dan de officiële start gegeven aan de bouw van het nieuwe fastfoodrestaurant aan de Hoogveen in Stadskanaal. Franchisehouder Andre Berendsen bedankte in zijn speech speciaal de brandweer voor hun snelle handelen en de gemeente voor alle hulp. Beide kregen uit handen van Berendsen een cadeau als dank. ‘Ik hoop dat u dit ziet als een aandenken aan een bijzonder project’, zo zei Berendsen tegen de burgemeester.

Opgetogen

‘Ik ben enorm opgetogen over het nieuwe restaurant en blij dat het zo snel is gegaan’, aldus burgemeester Sloots tegenover RTV1. ‘Het is ook enorm belangrijk voor Stadskanaal dat er weer een nieuw pand komt.’ Zelf volgde Sloots het nieuws rondom de brand in januari op de voet. Hij was toen nog wethouder in Zwolle maar zal al in de procedure om in Stadskanaal burgemeester te worden.

December

Inmiddels is de bouw in volle gang. Opvallend aan het nieuwe ontwerp is dat dit restaurant twee verdiepingen krijgt en er een McCafé aan wordt toegevoegd. McDonalds verwacht dat het nieuwe restaurant medio december haar deuren zal openen.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.