Direct naar de inhoud.

Sleuteloverdracht brugjaargebouw Winkler Prins Veendam

  • door:
  • op:
Brugklassers van de Winkler Prins voor hun nieuwe schoolgebouw (foto: Ariënne Dozeman)

VEENDAM – Een grote kartonnen sleutel overhandigde wethouder Henk-Jan Schmaal afgelopen woensdag aan directeur van het brugjaar Ineke Jager. Na ruim een jaar bouwen is met de start van het schooljaar 2021/2022 het gebouw in gebruik genomen.

Op de achtergrond stond het nieuwe gebouw te glimmen in de zon. Al twee weken gaan de brugklassers hier naar school, maar met de symbolische sleuteloverdracht werd het gebouw echt van hen.

Licht en ruimte

Directeur van het brugjaar Ineke Jager staat te stralen: ‘Het is echt een ontzettend fijn gebouw. Het geeft een huiskamergevoel.’ Ook wethouder Schmaal is trots op het eindresultaat. Hij vertelt dat bij het ontwerp de docenten nauw betrokken zijn, zij moeten er immers gaan werken. Schmaal: ‘Het is een prachtig gebouw geworden met veel licht en hoogte’.

Op het dak liggen zonnepanelen, er is vloerverwarming en door de op het Noorden gerichte dakramen komt veel natuurlijk licht binnen. Leuk weetje: de bakstenen van de buitengevel komen uit Oude Pekela.

Kluisjes in het bos

Binnen hebben leerlingen uit het vorige brugjaar meegedacht over de inrichting, zo vertelt Jager. In de centrale hal is een visual met graffiti en een skater te zien. Omdat het bij de kluisjes altijd druk is wilden de leerlingen daar graag iets dat rust uitstraalt. Op de muur is daarom een bos te zien.

Wethouder Henk Jan Schmaal geeft de sleutel aan directeur Ineke Jager (foto: Ariënne Dozeman)

‘Door het open karakter van het gebouw kunnen leerlingen hier elkaar zien en gezien worden’, vertelt Jager. Een gebouw speciaal voor de brugklassers is volgens haar belangrijk omdat de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs best heftig kan zijn. ‘Hier zitten ze met leeftijdsgenoten bij elkaar, dat geeft rust en een geleidelijke overgang naar de grote school.’

De kluisjes open je met een pasje of QR-code (foto: Ariënne Dozeman).

Het bruggebouw staat op het leer- en sportpark. Heel bewust brengt men leren en sporten hier samen. Op het sportgedeelte is men net gestart met de aanleg van een skills garden, met onder meer een skatebaan en freerunbaan. Na de herfstvakantie wordt het VMBO gebouw in gebruik genomen. Daarna wordt er begonnen aan de renovatie van het huidige hoofdgebouw aan de Raadsgildenlaan 1. Als dat ook klaar is staat er een modern en compleet leer- en sportpark voor ruim 2000 leerlingen en verschillende verenigingen.

Rondom het bruggebouw wordt nog druk gebouwd (foto: Ariënne Dozeman)

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal