Direct naar de inhoud.

PvdA wil fietsoversteek Dwarsdiep Nieuw Buinen snel veilig maken

  • door:
  • op:
De oversteek bij het Dwarsdiep. Foto: PvdA Borger-Odoorn

De fractie van PvdA in Borger-Odoorn gaat vragen stellen over de fietsoversteek bij het Dwarsdiep in Nieuw Buinen. De partij maakt zich zorgen over de veiligheid van de fietsers. In 2022 wordt de oversteek aangepakt, maar volgend de PvdA is dit te laat. 

De PvdA ziet nu de scholen weer begonnen veel fietsers oversteken bij de kruising van de Parklaan met het Dwarsdiep. De partij geeft aan dat de oversteek erg onoverzichtelijk is. Gemotoriseerd verkeer kan vanuit verschillende kanten komen, doordat verschillende wegen en opritten hier bij elkaar komen. Dat maakt het niet gemotoriseerde verkeer kwetsbaar, zo stelt de partij.

In het verleden zijn er al een aantal incidenten geweest op het kruispunt. Bij de wijkschouw van Dorpsbelangen is de gevaarlijke oversteek ook benoemd, maar het heeft nog niet geleid tot een verbetering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-