Direct naar de inhoud.

Vernieuwd centrum Stadskanaal mogelijk later klaar

Archieffoto RTV Noord

STADSKANAAL – De afronding van de centrumvernieuwing in Stadskanaal loopt mogelijk een half jaar vertraging op. Daardoor zou het project dan pas halverwege volgend jaar klaar zijn. Reden voor de eventuele vertraging is de levering van bouwmaterialen. Een deel van het materiaal voor de verbouwing van vastgoed en de inrichting van de openbare ruimte komt mogelijk pas later.

Minder winkeloppervlak

De gemeente heeft daarom bij de provincie een half jaar uitstel van de afronding van het project aangevraagd. Dat is nodig, omdat de provincie subsidie voor de centrumvernieuwing heeft gegeven. Daaraan zitten voorwaarden verbonden.

In totaal heeft Stadskanaal al bijna 6100 vierkante meter winkeloppervlakte weggesaneerd. Dat is ruim het dubbele van de doelstelling van 3000 vierkante meter. De gemeente verwacht in de laatste fase nog eens 800 vierkante meter om te bouwen van winkels naar andere doeleinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-