Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Padel geeft nieuwe impuls aan de tennis (en padel)club van Veendam

Padel wint aan populariteit in Veendam | Foto: TPC Veendam

VEENDAM – Tennisclub Veendam heeft afgelopen zaterdag een naamsverandering doorgemaakt. De club heet voortaan TPC (Tennis en Padel Club) Veendam. De naamsverandering komt door de groeiende populariteit van de sport padel. Sinds 2019 wordt deze sport bedreven bij de tennisvereniging van de Parkstad. 

Padel uit Mexico

De sport padel komt van origine uit Mexico. Daarna is het overgewaaid naar Spanje en van daaruit leerde heel Europa de sport kennen. Het spel wordt gespeeld door vier spelers op een veld met wanden van glas en gaas. Het is eigenlijk een soort cominatie van tennis en squash waarbij de spelers, tijdens het overslaan van de bal, ook van de wanden gebruik moeten maken.

Minder tennissers

‘We merkten eigenlijk dat, net zoals in de rest van het land, dat het aantal tennis leden afnam’, aldus Sijmen Jongens van TPC Veendam. ‘Toen hoorden we vanuit het westen van het land, waar Padel al veel gespeeld werd, dat de verenigingen die aan padel deden juist groeiden in het ledenaantal.’

De Veendammer tennisclub heeft toen onderzocht of het introduceren van de padelsport ook voor hun een optie zou kunnen zijn. Er bleek zeker animo voor de Mexicaanse racketsport te zijn. ‘We hebben daarna besloten om twee padelbanen te gaan bouwen’, aldus Jongens.

Kampioenschappen

Naast de feestelijke onthulling van de nieuwe vlag van TPC, waren er ook de Padel clubkampioenschappen. Winnaars bij de gevorderden waren Erik Dijkman en Paul Bezuijen. De winnaars bij de starters waren moeder en zoon Ciska en Thom Reisiger. Zij kregen vervolgens een ticket voor deelname aan de gevorderden competitie.

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.