Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gaat dwerggeitje Timoty huisdier van het jaar worden? ‘Hij verdient het’

Eline en Timoty Foto: Kidsweek

VALTHERMOND – Dwerggeitje Timoty uit Valthermond is genomineerd voor Kidsweek Huisdier van het jaar. Baasje Eline is er maar wat gelukkig mee want Timoty heeft het aan het begin van zijn leven zwaar te verduren gehad.

“Toen Timoty geboren werd was hij zo groot als mijn hand. Iedereen dacht dan ook dat hij het niet zo overleven,” vertelt de twaalfjarige Eline. Vele dagen en nachten gaf Eline Timmie, zoals ze hem liefkozend noemt, de fles. “We dachten dan ook dat hij het zo halen, maar toen kreeg hij een longontsteking.”

Voeten trappelen

Er volgde opnieuw een zware tijd, maar met een antibiotica kuur overleefde Timoty. “Het laat zien hoe sterk hij is. Daarna groeide hij erg hard en inmiddels kan hij ook al de wei in tussen de andere geiten.” En nu Timoty is genomineerd voor huisdier van het jaar is dat extra speciaal. “Hij verdient het. Ik doe het ook allemaal voor hem,” zo zegt Eline met een grote lach op haar gezicht.

Het liefst eet Timoty de hele dag door. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV 1

De mooiste momenten zijn volgens Eline als Timoty bij haar op de bank komt liggen ’s avonds. “Dan gaat hij op zijn rugje liggen en gaat hij met zijn voeten trappelen vervolgens valt hij langzaamaan in slaap.” Als Timoty wint krijg hij een tekening van zichzelf in Disney figuur. “En van mij krijg hij natuurlijk wat lekkers,” zo besluit Eline.

Stemmen kan nog tot en met 27 september via de site van Kidsweek. Op 4 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.