Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De politieke familie Hooiveld: Van oprichter naar lijsttrekker (+VIDEO)

Daan Hooiveld is de nieuwe lijsttrekker van Gemeentebelangen Borger-Odoorn Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

ODOORNERVEEN – Daan Hooiveld is vrijdagavond door de leden van Gemeentebelangen Borger-Odoorn verkozen tot lijsttrekker van de partij richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart komend jaar. Simone Muskee staat tweede op de lijst. Wethouders Niek Wind en Freek Buijtelaar staan op de derde en zestiende plek.  De lijst wordt afgesloten door de opa van Hooiveld, Willy Hooiveld. Hooiveld is dan ook afkomstig uit een groot politiek nest.

De 23-jarige Hooiveld is dan ook trots dat hij nu lijsttrekker wordt. “Het is weer een hele nieuwe stap. Als lijsstrekker sta je altijd vol in de picture. Het is heel anders dan raadslid.” Toch houdt hij er niet van dat mensen in de politiek zichzelf zo belangrijk maken. “Als wij vergaderen kijken er misschien 20 mensen naar die livestream. Natuurlijk moeten er besluiten genomen worden en het is goed dat wij dat doen, maar je moet jezelf niet te belangrijk maken.”

Op zondagochtend bij opa en oma op de koffie

De partij waar Daan nu lijsttrekker van wordt werd in 1958 opgericht door de vader van zijn opa Willy. Opa is dan ook trots dat Daan nu lijsttrekker wordt. Toen Daan 17 was maakte opa hem lid. “Ze kwamen hier zondagochtend altijd op de koffie. Het ging dan vaak over de gemeentepolitiek. Ik zei tegen Daan dit is ook wat voor jouw en toen was het zo geregeld,” vertelt Willy die zelf Lid van Verdienste is bij de partij.

Geen Gemeentebelangen, maar Dorpsbelangen

De neef van Willy, Jan Hooiveld, zat van 1978 tot en met 1994 zelf in de gemeenteraad namens Gemeentebelangen. Destijds van de gemeente Odoorn. “We waren één grote familie in die tijd. Eigenlijk waren we ook geen Gemeentebelangen, maar Dorpsbelangen. We luisterden naar wat de mensen in het dorp wilden.”

Rechts opa Willy Hooiveld en links zijn neef Jan Hooiveld die van 1978 tot 1994 in de raad van Odoorn zat. Foto Jelmer Wijnstra / RTV1

Jan Hooiveld stond altijd op de tweede plek bij de verkiezingen. “Dit is dus de eerste Hooiveld op de eerste plek. Voor een familie die al zo lang bij die partij betrokken is dat natuurlijk harstikke mooi,” zo vertelt Daan op de bank bij opa en oma.

19 zetels

Opa Willy is duidelijk als hem gevraagd wordt voor hoeveel zetels zijn kleinzoon moet gaan. “Minstens voor 19.” Het leidt tot veel gelach, maar Daan zelf is voorzichtiger. “Er zijn heel veel partijen dus ik ga daar geen uitspraken over doen. Het belangrijkste is dat we voor onze inwoners opkomen.”

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.