Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bioscoop Smoky klaar voor toekomst met nieuwe lift

Smoky Bioscoop Stadskanaal (F: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – Bioscoop Smoky in Stadskanaal krijgt na een verbouwing haar langverwachte lift en invalidentoilet. Omdat de krimp en vergrijzing toenemen in de regio, moest Koos Abeln een oplossing verzinnen om de ouderen toch nog naar de bioscoop te laten komen. Daarnaast tonen de laatste bioscoopcijfers ook nog eens dat er steeds minder jongeren een filmpje pakken in de bioscoop, terwijl steeds meer ouderen toch naar de bioscoop gaan.

Zelf voorbereidend werk gedaan

Het pand boven cafe De Mingel aan het Menistenplein is al veertig jaar in handen van de bioscoop. Door een lift te plaatsen naast de ingang hoopt Abeln dat er meer mensen weer een kaartje gaan kopen voor de servicebioscoop. Zelf helpt de eigenaar ook mee. Samen met vrienden heeft hij het voorbereidende werk gedaan om de plaatsing van de lift zo goed mogelijk te laten verlopen.

“De lift komt naast het kleine trapje waar je naar de ingang loopt. De helft van de trap wordt weggehaald, zodat er plek is voor de lift. Samen met vrienden deed ik de voorbereidende werkzaamheden. Begin oktober wordt de lift geleverd, daarna kunnen we beginnen met plaatsen en installeren”, aldus Abeln tegen Centrumvernieuwing Stadskanaal.

Bijzondere uitstraling

De lift krijgt een bijzonder uiterlijk. Het wordt namelijk een lift met alleen maar glas. Daardoor krijgt het een chique uitstraling. Daarnaast krijgt de lift een vasthoudbediening. “Op de eerste verdieping kom je uit bij de kassa en als je doorgaat naar de tweede verdieping dan kom je bij de toiletten. Hier is het invalidetoilet inmiddels klaar.”

 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.