Direct naar de inhoud.

Opening ANWB verkeersplein bij Obs De Oleander

  • door:
  • op:
De feestelijke opening van het verkeersplein | Foto: ANWB

STADSKANAAL- In het kader van de ANWB campagne ‘ Elk kind veilig op de fiets’ heeft Obs De Oleander op 24 September het gewonnen ANWB verkeersplein mogen openen. Een schoolplein volledig ingericht om basisschool kinderen meer te leren over het veilig mee doen in het verkeer.

Scholen binnen het basisonderwijs konden zich hiervoor opgeven door het schrijven van een motivatie brief.  Hierna konden ouders, opa’s en oma’s allemaal stemmen. Binnen alle provincies in Nederland werd er een school gekozen die het verkeersplein verdiende. Zo ook Obs De Oleander.

Opening verkeersplein

Samen met de ouders, kinderen en leerkrachten werd het schoolplein feestelijk geopend. De kinderen hadden een liedje ingestudeerd en na het doorknippen van het lint mochten de kinderen op hun fietsen gebruik maken van het verkeersplein.

Aandacht voor veilig verkeer

Annemarie Gerards is als bondsraadslid betrokken bij de ANWB, zij kreeg de eer het schoolplein te openen. “Het verkeersplein is een initiatief van een van de maatschappelijke projecten waar de ANWB voor staat. Een van die maatschappelijke projecten is aandacht voor veilig verkeer voor jong en oud.’’

Leren op het schoolplein

Het verkeersplein is ontworpen om basisschool kinderen spelende wijs meer te leren over deelname in het verkeer. Daarnaast krijgt de school een leerpakket om te gebruiken op het schoolplein. “Als je hier in de omgeving kijkt is de verkeerssituatie super onveilig. De kinderen kunnen door het verkeersplein oefenen met de omgang in het verkeer.’’ Aldus Miriam Mulder directeur Obs De Oleander.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal