Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pizzeria Veendam sluit vanwege QR-code

F: La fontana

VEENDAM – Pizzeria La Fontana in Veendam heeft besloten om de deuren voorlopig te sluiten voor het diner. Dat komt na aanleiding van de keuzes die gemaakt zijn door het demissionair kabinet om vanaf zaterdag in een restaurant een QR-code te scannen bij binnenkomst.

De eigenaren van het restaurant kunnen zich niet vinden in de controles die zijn opgelegd en willen geen onderscheid maken tussen de klanten. Dat geeft de pizzeria aan op hun Facebookpagina. ‘In principe willen wij iedereen welkom heten zonder hierbij bepaalde groepen uit te sluiten.’ Door de steun van de inwoners van Veendam tijdens het afhalen, hebben de eigenaren besloten om het restaurant tijdelijk te sluiten en weer als afhaalrestaurant open te gaan.

Het is een principekwestie, zegt De Groot tegen RTL Nieuws. “Ik vind het onterecht om nu opeens tegen een groep van onze bezoekers te zeggen: ‘Je hebt ons gesteund tijdens de lockdown en toen eten bij ons afgehaald, maar nu mag je er niet in.’ Dat is toch niet eerlijk?”

Onder het bericht op Facebook worden veel positieve reacties achtergelaten. Zo uiten vele mensen hun respect voor het Veendammer restaurant.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.