Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Musselkanaalster Annet wint bij Miljoenenjacht: ‘Ik zag het als een leuke dag met mijn zoon’

Annet en haar zoon Mike bij Miljoenenjacht | Eigen Foto

MUSSELKANAAL – Annet Uiterwijk uit Musselkanaal belandde gisteravond in de finale van het SBS6 programma ‘Miljoenenjacht’. Zelf had ze nooit durven dromen over die plek achter de desk. Maar na in de halve finale als eerste de oplossing op de som 76 – 54 te weten, mocht ze plaatsnemen naast presentator Linda de Mol om de gouden koffertjes te openen.

‘Ik was best verbaasd over die makkelijke vraag’, zo vertelt Annet.  Met haar zoon Mike had ze onderweg naar de Amsterdamse studio al wat geoefend op de sommen. ‘Gewoon voor het geval dat. We hadden natuurlijk nooit verwacht dat dit eruit zou rollen.’

62 procent

De leuke dag voor moeder en zoon werd extra leuk toen ze ook daadwerkelijk in het spel mocht meedoen. Als enige in de zaal had ze namelijk het juiste antwoord op de vraag; “hoeveel procent van de Nederlanders vindt dat verpleegkundigen te weinig verdienen?”. Op haar kastje tikte Annet 62% in en dat bleek precies goed.

Het kastje waarop Annet het juiste antwoord intikte | Eigen foto

Zenuwslopende finale

Annet zorgde in het SBS6 programma voor een bloedstollende finale. Ze maakte het zo spannend dat zelfs Linda de Mol er zenuwachtig van werd; ‘Ik heb inmiddels ook een hartslag van tweehonderd’, zei De Mol toen de deelneemster uit Musselkanaal het koffertje met vijf miljoen opende.

‘Dat was trouwens echt waar’, zo merkt Annet op over de presentatrice. ‘Ze leefde echt mee met de kandidaten, stelde je gerust en toonde interesse. Ze zou zo in mijn vriendengroep passen.’

‘Thuis had ik op dat punt meteen de handdoek in de ring gegooid, maar eenmaal in het studiolicht waag je toch de gok.’ – Annet Uiterwijk over haar keuze om door te gaan in het spel

Moeilijke week

Na de lange spannende finale drukte Annet bij het bedrag van 287.000 euro op de rode knop en sleepte ze het bedrag binnen. Daarmee verloor ze echter wel een ton, aangezien het vorige bod 380.000 euro was. ‘Thuis had ik op dat punt meteen de handdoek in de ring gegooid, maar eenmaal in het studiolicht waag je toch de gok.’

Omdat het programma niet live was, moest de Musselkanaalster nog ruim een week stilhouden hoe haar Miljoenenjacht avontuur was verlopen. ‘Een ongelofelijk moeilijke week. Veel mensen wisten wel dat ik in het programma zat, maar niet dat ik ook daadwerkelijk iets had gewonnen.’

Telefoon staat roodgloeiend

Haar deelname bleef niet onopgemerkt in de regio. Terwijl de familie Uiterwijk op de bank naar Miljoenenjacht zit te kijken staat Annet haar telefoon roodgloeiend. Appjes als ‘Nu stoppen!’ en ‘Kom op nog even doorgaan!’ blijven maar binnenstromen. Ook tijdens het interview op haar kantoor blijft haar smartwatch trillen. Veel berichten gaan ook over haar grote steun tijdens het programma, zoon Mike. ‘Iedereen vond hem heel naturel overkomen. En dat klopt ook. Zoals je Mike zag op tv, is precies hetzelfde als in het echt.’

Unieke ervaring

Achteraf ziet Annet het als een spannende en unieke ervaring. ‘En eigenlijk toch vooral als een leuke dag met mijn zoon.’

Met het gewonnen geld wil ze onder andere de studieschuld van zoon Mike helpen afbetalen meehelpen in de financiering van een nieuw huis voor haar dochter Romee.

Even koffie drinken

Binnenkort gaat ze met al haar dorpsgenoten, met wie ze in Miljoenenjacht zat, nog even koffiedrinken en napraten over hun televisie avontuur. En of ze nog een tip heeft voor alle toekomstige kandidaten? ‘Gewoon doen. Ga er voor!’

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.