Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Na 18 maanden stoft café De Twee de bar weer af

Café De Twee

Café De Twee (foto: eigen foto)

STADSKANAAL – Vrijdagavond is het dan eindelijk zover, de eerste after the lockdown party in café De Twee. Na 18 maanden dicht te zijn geweest maken eigenaren Johnny en Martin Haandrikman zich op voor vier feestavonden.

Lockdown

Zondagavond 15 maart 2020 was het ook voor café De Twee in Stadskanaal over en sluiten. De eerste lockdown was een feit. Sindsdien staat de tap stof te vangen. Broers Johnny en Martin Haandrikman besloten hun café in slaapstand te doen.

Heel even probeerden ze het nog een keer, na de eerste lockdown in juli 2020. Met een vergroot terras en onder strenge coronaregels. Maar al snel kwamen ze tot de conclusie dat het voor hun horecazaak niet werkte. Johnny Haandrikman: ‘We hebben het toen geprobeerd, maar de coronaregels waren bij ons gewoon niet te handhaven’.

Voorzichtig

Toen eind juni 2021 de nachthoreca vrij plots weer open mocht bleven de deuren van De Twee gesloten. Haandrikman: ‘Er kwamen zoveel versoepelingen in één keer, het leek ons toen niet verstandig om alles weer op te starten. Wij voorzagen alleen maar problemen, helaas is dat ook uitgekomen.’ Het aantal besmettingen bereikte een piek en na twee weekenden werd de nachthoreca weer gesloten.

Café De Twee

Martin en Johnny (foto: eigen foto)

Haandrikman is een voorstander van de coronapas: ‘Ik hoop dat we over twee maanden kunnen zeggen dat het niet nodig was geweest, maar we moeten dit zien als een stap in de goede richting.’ Hij is blij dat er eindelijk weer iets kan en wil voorzichtig zijn, ‘want als de besmettingen weer omhoog gaan wordt er naar ons gewezen en gaan wij weer dicht.’

After the Lockdown Party’s

Haandrikman zelf is al maanden niet in het café geweest. ‘Mijn broer haalt zo nu en dan de post, verder was de motivatie om iets te doen helemaal weg.’

Wel verkocht het café de afgelopen maanden alvast kaarten voor vier after the lockdown feesten. Daarover zei Haandrikman eerder: ‘Je moet het zien als een soort crowdfunding, een manier om ons te steunen in deze bizarre tijd.’

Die feesten zouden er pas komen wanneer het echt kon. Nu is het dan eindelijk zover. Haandrikman: ‘Met een schoonmaakploeg hebben we onder de berg stof gevonden waar we naar zochten; café De Twee. As we speak wordt het bier in de tanks gepompt en morgen komt iemand de muziekinstallatie testen.’

 

Nog kaarten te krijgen

Dit weekend staan de eerste twee feesten gepland. Op vrijdag een classic nicht met dj Jan Bakker en op zaterdag maakt dj Bernard Sommer zijn opwachting. Volgende week is het de beurt aan feest-dj Kevin Terpstra en feest-dj Evert Bos.

Een deel van de kaarten is gekocht door mensen die de voorverkoop inderdaad hebben gezien als een financieel steuntje in de rug, maar niet naar het feest komen. De feestavonden zijn dan ook nog niet uitverkocht.

 

 

 

 

 

 

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.