Direct naar de inhoud.

Burgemeester Sloots voelt zich misleid door COA (Update: reactie COA)

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Stadskanaal (F: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – Burgemeester van Stadskanaal, Klaas Sloots, voelt zich misleid door het COA. Dat laat de burgemeester aan RTV Noord weten. In een brief van de gemeente aan omwonenden, over de opvang van asielzoekers op het Pagedal, stond namelijk de naam van Roompot vermeld. Echter is er nooit met het bedrijf hierover gesproken. 

Sloots heeft het COA gevraagd om alle afspraken en contracten op tafel neer te leggen. Volgens Sloots deed het COA voorkomen alsof er een akkoord met Roompot zou zijn, waarna de firma in de brief richting de omwonenden is genoemd.

Groot aantal vragen

‘Ik zit met een groot aantal vragen en wil weten hoe dit gegaan is’, zegt Sloots tegen RTV Noord. ‘Ik wil nu van het COA weten wat er wél in de contracten staat en ik wil het ook zien. Er gaat namens ons een brief uit naar de omwonenden met informatie uit meerdere overleggen. Het is zo’n precaire zaak en je wilt dit zorgvuldig doen. Ik baal als een stekker.’

Reactie COA

‘Dit had gewoon niet goed moeten gebeuren’, zo laat het COA weten aan RTV1. Wij hebben gesprekken met pagedal BV. gevoerd en niet met Roompot. Per ongeluk is wel deze naam op de brief terecht gekomen. Wij bieden hiervoor ook onze excuses aan.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-