Direct naar de inhoud.

Roompot: ‘Wij werken niet mee aan de opvang van asielzoekers op het Pagedal’

Foto: Martijn Folkers/RTV Noord

STADSKANAAL – Na onze publicatie van vanochtend over de eventuele noodopvang voor asielzoekers op het park Pagedal, gaf een woordvoerder van verhuurder Roompot aan dat, in tegenstelling tot wat de gemeente beweert, er nooit gesprekken tussen hun en het COA en/of gemeente zijn geweest over de eventuele opvang. In een brief aan omwonenden stond dat Roompot zelf aan het COA had aangeboden om asielzoekers op te vangen.

‘Roompot heeft nog nooit enige gesprekken gevoerd met het COA en/of de gemeente. Van beide kanten is nooit contact geweest’, zo laat de woordvoerder aan RTV1 weten. ‘Wij zouden er überhaupt nooit op zijn ingegaan’, zo voegt hij eraan toe. ‘Wij verhuren vakantiewoningen aan particulieren. Het opvangen van asielzoekers laten we graag aan anderen over.’

Beheer door derden

Pagedal zelf wordt niet beheert door Roompot, het bedrijf heeft alleen een samenwerking met de eigenaar Pagedal Conference Center (PCC). In dat kader verhuurt Roompot enkele huisjes . ‘De eigenaar van het park is er van op de hoogte dat wij het niet zouden toelaten om deze huisjes te gebruiken als noodopvang voor asielzoekers. Dat is ook contractueel vastgelegd.’ Roompot betreurt dan ook dat hun naam in de brief gebruikt is.

De brief de omwonenden hebben ontvangen

Tegenstrijdige berichten

Inmiddels heeft de burgemeester van Stadskanaal, Klaas Sloots, aan RTV Noord laten weten, zich misleid te voelen door het COA .

‘Ik zit met een groot aantal vragen en wil weten hoe dit gegaan is’, zegt Sloots tegen RTV Noord. ‘Ik wil nu van het COA weten wat er wél in de contracten staat en ik wil het ook zien. Er gaat namens ons een brief uit naar de omwonenden met informatie uit meerdere overleggen. Het is zo’n precaire zaak en je wilt dit zorgvuldig doen. Ik baal als een stekker.’

Vanmiddag volgt er een nieuw overleg tussen de gemeente en het COA. RTV1 en RTV Noord hebben het COA om een reactie gevraagd, maar het COA heeft nog niet gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-