Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bewonersadviesgroep gaat advies geven over opbrengsten windmolens

Windpark Drentse Monden en Oostermoer. Foto: Hielke Bosch/RTV1

BORGER-ODOORN – De bewonersadviesgroep (BAG) is door de initiatiefnemers van het windpark Drentse Monden en Oostermoer gevraagd advies uit brengen over de verdeling van particuliere geld die uit de opbrengsten van de windturbines komen. Eerder adviseerde de BAG  de gemeente Borger-Odoorn over de opzet van het gebiedsfonds. 

De initiatiefnemers van het windpark stellen voor om 15 jaar lang 50 cent per geproduceerde megawattuur per jaar beschikbaar te stellen. De BAG kijkt de komende maanden naar het voorstel en neemt daarin ook de uitkomsten van een enquête onder de inwoners mee.

In de BAG zitten vertegenwoordigers van de zeven dorpen waar de windmolens staan en iemand van de gemeente Stadskanaal. Ook in Stadskanaal ervaren de inwoners de effecten van de windturbines in Borger-Odoorn.

Eerste advies

De BAG heeft inmiddels een eerste advies uitgebracht. Het wil aan elk deelnemend kerngebied 1/8 deel van de gelden die vrijkomen uit de opbrengsten van de windmolens beschikbaar stellen. Dit geld moet zowel volgens de BAG als de initiatiefnemers van het windpark gebruikt worden voor het versterken van het leefgebied. De BAG wil voor de zomer van 2022 met een definitief advies komen.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.