Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zeven automobilisten raken rijbewijs kwijt bij controle bij Exloo

De Oude Dijk op de plek waar nu het zonnepark komt. Foto: Google Streetview

EXLOO – De verkeerspolitie heeft maandag bij een snelheidscontrole op de Oude Dijk tussen Exloo en Tweede Exloërmond binnen een half uur het rijbewijs van zeven automobilisten in beslag genomen.

De controle was bij een bouwterrein van een nieuw zonnepark, waar automobilisten maximaal 30 in plaats van 80 kilometer per uur mogen rijden.

De bouwplaats heeft een eigen tijdelijke in- en uitrit, waardoor de maximumsnelheid tijdelijk is verlaagd.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

3 Reacties op “Zeven automobilisten raken rijbewijs kwijt bij controle bij Exloo

  1. Wel logisch dat mensen de snelheid niet meer hanteren, als de borden niet omgedraaid worden als er geen werkzaamheden zijn op bepaalde tijden van de dag en in het weekend. Zo is er daar in de buurt nog een stuk wat al een paar jaar 50 km moet gereden worden, terwijl er niet aan de hand is en daar niet eens meer gebouwd word. Maar de borden staan er nog steeds. Mensen weten gewoon niet meer waar ze aantoe zijn en daar door krijg je verwarring.

  2. Jammer dat ze dan niet verder zijn gereden naar het zuiderdiep in tweede Exloërmond waar ook werkzaamheden langs de weg zijn en de weg zelfs is afgesloten voor doorgaand verkeer en er borden staan 30km waar zelfs de stads bussen met meer dan 60 km nog over heen denderen maar op deze weg word nooit gecontroleerd en de gemeente doet er ook niks aan

  3. Het is niet meer dan normaal dat je de snelheid sterk vermindert als er langs de weg mensen aan het werk zijn.
    Maar als er geen enkele activiteit te bespeuren valt terwijl je keurig je snelheid geminderd hebt krijg je het gevoel dat je het voor niks deed. Maar gelukkig zien we daar het bord alweer dat een einde maakt aan alle ‘door borden aangegeven’ verboden. Het is een N-weg dus je mag dan 80 km en je geeft opgelucht weer wat gas.
    En ineens staat daar oom agent je snelheid te meten. 7 rijbewijzen ingevorderd in een half uur. Trots worden de 7 rijbewijzen op facebook getoond. Weliswaar geblurd, maar toch! Denken ze nu werkelijk dat ze de veiligheid van een volkomen verlaten bouwplaats verhoogd hebben? Of is het gewoon lekker scoren? Kassa, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.