Direct naar de inhoud.

Corona-inenting loopt wel eens verrassend

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 22 okt 2021
  • tags:
Foto: Daniel Schludi @schluditsch

REGIO – Nog nooit heeft het land voor zo’n grote inentingsoperatie gestaan. En dan loopt het ondanks de goeie intenties wel eens wat anders dan je zou verwachten. Enkele voorbeelden.

Jaap (55) uit Musselkanaal kreeg een dubbele uitnodiging om zich te laten inenten tegen COVID-19. Iedereen krijgt toch twee uitnodigingen? Eentje voor de eerste prik en een uitnodiging voor de tweede. Nee, bij Jaap lag het anders.

Iedere burger krijgt een uitnodiging voor twee prikken: de eerste inenting en de herhalingsprik pakweg een maand later. Jaap kreeg twee uitnodigingen: voor een eerste prik en twee voor de herhaling. Dat zijn samen vier prikken.

De eerste uitnodiging kreeg hij omdat hij in een kwetsbare groep zit: Jaap is voormalig hartpatiënt. De tweede kreeg hij omdat hij daar als midden-vijftiger voor werd opgeroepen. Jaap: ”Ik weet dat ik aan twee inentingen genoeg heb. Maar welke moet ik nu afzeggen?”

De man heeft inmiddels gebeld met de GGD en heeft twee prikken gehad. Dat was voldoende. Probleem opgelost..

Maar er zijn ook mensen die een enkele uitnodiging kregen terwijl ze het nog helemaal niet verwachtten. Zo ook een twintiger uit Stadskanaal, Ze zat in een risicogroep. Ze was als achtjarig kind geopereerd aan haar hart. Dat was ze gewoon vergeten.

Je kunt het de organisatie die de prikacties coördineert niet kwalijk nemen dat iemand haar eigen operatie niet meer in de herinnering heeft. De vrouw uit Stadskanaal kon in ieder geval de keuze maken of ze de prik wilde nemen of niet. 

Beide gevallen zijn vrij gemakkelijk tot een goed einde gebracht. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-