Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lucht voor azc Ter Apel: 250 vluchtelingen naar Emmen en Middelburg

De poort van het azc in Ter Apel | Foto: RTV Noord

TER APEL – Het azc in Ter Apel krijgt lucht. De gemeenten Emmen en Middelburg hebben toegezegd 250 vluchtelingen op te nemen. En er zijn in Middelburg plannen om binnenkort nog eens honderd tot hondervijftig asielzoekers op te nemen.

De afgelopen week ontstond er ophef omdat het asielzoekerscentrum in Ter Apel met een capaciteit voor 275 vluchtelingen  liefst 750 mensen in de nachtopvang had. Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde en de rijksoverheid deden daarop een oproep voor alternatieve opvanglocaties te zorgen.  Emmen en Middelburg hebben gereageerd.

In Emmen is een noodopvang gerealiseerd in het voormalige Fletcher Hotel aan de Van Schaikweg. Hier worden voornamelijk gezinnen ondergebracht. In de Zeeuwse gemeente Middelburg is en wordt gewerkt aan een noodopvang voor totaal 200 tot 250 vluchtelingen.

Lees voor meer:
Vluchtelingen na oproep kabinet vandaag toch al in voormalig hotel in Emmen (RTV Drenthe)
en
Honderd asielzoekers uit Ter Apel naar noodopvang in Middelburg (RTV Noord)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.