Direct naar de inhoud.

Meteen raak bij archeologisch onderzoek bij nieuw Esdal College

Archeologische opgravingen bij het nieuw te bouwen Esdal College in Borger. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

BORGER – Op het terrein waar het nieuwe Esdal college moet komen in Borger is het archeologisch bedrijf Raap maandagochtend begonnen met afgravingen. Dit in de hoop opnieuw iets te vinden. Eerder vonden de archeologen voorafgaand aan de bouw van Daalkampen 80 boerderijplattegronden uit de ijzer en brons tijd.

Paalsporen

Maandagochtend was het binnen een uur opnieuw raak. “We hebben een paar paalsporen gevonden. Of dit van een boerderij is dat weten we nog niet daarvoor is deze sleuf nu nog te klein,” zo vertelt projectleider Janneke Hielkema.

Hielkema deed eerder ook al onderzoek in het gebied. “Het is leuk om terug te zijn en ook grappig om in voorbereiding een rapport van mijzelf uit 2005 te lezen.” In de jaren 90 en in 2005 en 2009 zijn er ook al opgravingen geweest.

Brons- IJzer- en Romeinse tijd

Hielkema hoopt dan ook dat ze nu opnieuw wat vinden. “Dat gaat dan met name weer om plattegronden uit de brons- en ijzertijd. Misschien ook nog iets uit de Romeinse tijd. Natuurlijk met bijbehorende aardwerkspulletjes.”

In totaal onderzoeken de archeologen 1,4 hectare. Dit doen ze in verschillende stroken. Het werk neemt drie weken in beslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-